ОПЕК+ скоро ще започне работа по ново споразумение за период след 2022 година.

...
ОПЕК+ скоро ще започне работа по ново споразумение за период след 2022 година.
Коментари Харесай

ОПЕК+ ще има ново споразумение в алианса за периода след 2022-а

ОПЕК+ скоро ще започне работа по ново съглашение за период след 2022 година. Това споделя министърът на енергетиката на Саудитска Арабия принц Абдел Азиз бен Салман в изявление за Bloomberg.

" Скоро ние ще стартираме работа над ново съглашение за период след 2022 година на база на нашия предходен опит, триумфи и постижения ", отбелязва бен Салман.

Принцът позволява, че новото съглашение ще бъде по-ефективно, като и другите членове на алианса са изразили сходни планове.

По-рано новият генерален секретар на ОПЕК Хайсам ал Гайс, който встъпи в длъжност през август тази година, съобщи, че се доверява и на Русия.  " Лидерството й в поддръжката на декларацията за договорката за ОПЕК+ беше ясно от първия ден, от 2017 година. В контекста на урегулиране на пазара, връзките ни са мощни ", заявява ал Гайс. На въпрос " доверява ли се той на Русия ", ал Гайс е дал отговор утвърдително.

Генералният секретар на ОПЕК+ също по този начин не изключва и евентуална енергийна рецесия. По думите му, тя може да започне още през приближаващата зима, когато внезапно ще набъбнат цените на на енергоносителите.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР